De dag na de operatie

Gisterochtend om 9.00 uur is Ties geopeerd. Hij ging rustig slapen dus dat was heel fijn. Toen begon voor ons het lange wachten. Wout en ik hebben een flink stuk gewandeld en begin van de middag waren we weer terug in t WKZ. Vanaf half 3 werden we wel een beetje zenuwachtig. Wat duurde het lang. Omhalf 5 hoorden we dat Ties weer op de ok lag. Om 3 uur was de operatie klaar,maar daarna is er een MRI gemaakt in het AZU. Dat kost zo’n anderhalf uur. Daarna moest hij weer terug naar de ok, omdat ze een port a cath wilden plaatsen. Dit heeft Ties straks nodig voor de chemo. Als ze het zouden doen, scheelt dat straks weer een ok.
Om half 6 spraken wij de neurochirurg. Die was erg tevreden. Hij schat in dat zo’n 85/90% van de tumor weggehaald is. Dit moet nog wel bevestigd worden door de radioloog. Er zitten alleen nog wat resten op zijn slagader, maar deze konden natuurlijk niet zonder gevaar verwijderd worden.
De tumor leek groter te zijn dan de vorige keer dus dat betekent dat t erg hard gegroeid was. Tijdens de operatie heeft hij wel de hypofyse geraakt dus dat is nu weer even afwachten. Er waren natuurlijk al dingen niet meer functioneel, maar de vraag is of de rest het nog wel doet.
Verder waren er geen complicaties volgens hem.
Uiteindelijk mochten we om 18 uur bij Ties. Die lag natuurlijk heerlijk te slapen.
Zijn hoofdje is ingepakt en er komen heel veel draadjes uit zijn lijf, maar hij lag er heel rustig bij. We hebben de hele avond bij hem gezeten.
Om 23 uur zijn wij naar bed gegaan, we konden niet meer op onze voeten staan. Toen lag hij nog wel aan de beademing, maar ze zouden ons bellen als t vannacht niet goed ging.
We werden vanmorgen om 8 uur wakker, zonder telefoontjes dus dat beloofde goed nieuws.
Om 1 uur hebben ze zijn beademingsbuis eruit gehaald en hij doet het heel erg goed. Op t moment van schrijven is hij nog niet echt wakker geweest, maar dat vinden ze hier nog niet zo vreemd. Hij moet echt even bijkomen.
Vandaag en vannacht zal hij hier nog op de ic blijven. Dit vooral omdat hij elk uur geprikt wordt. ( voelt hij niets van, omdat hij hiervoor een lijntje heeft). En omdat ze hem hier iets beter in de gaten kunnen houden.
Morgen mag hij waarschijnlijk weer naar de afdeling terug.
We zijn blij en dankbaar dat tot nu toe alles goed gaat.

31 gedachtes over “De dag na de operatie

  1. Wat prettig iets over het verloop van gisteren te vernemen! Onze gedachtes zijn vaak bij jullie geweest. …We wensen jullie nu eens echt goed nieuws toe en hopen met jullie op een goed herstel van deze operatie. Veel sterkte voor jullie allemaal,
    Groetjes uit Julianadorp

    Like

  2. Lieve Corine en Wout, wat fijn om even weer te kunnen lezen hoe het nu is. Heftig verhaal zo alles bij elkaar, maar ook fijn dat het achter de rug is en hij zelf rustig slaapt. We hopen en bidden met jullie mee voor herstel en ook voor kracht voor jullie! Veel sterkte en alle liefs, Martine (en natuurlijk Eric, Daniël en Bart)

    Like

  3. Wat heftig om te lezen dat ze zo’n hele dag met Ties zijn bezig geweest. We hopen voor jullie op mooie uitslagen. Veel kracht en sterkte toegebeden. Karel en Ada van der Graaf

    Like

  4. Dat moet een zenuwslopende dag zijn geweest voor jullie. Gelukkig dat de operatie op zich goed is gegaan. Nu maar afwachten hoe het verder met Ties gaat..
    Wat moeilijk allemaal.
    We willen jullie veel hoop en sterkte wensen..
    We blijven voor hem en voor jullie bidden .
    Liefs van Nico en Martha

    Like

  5. Dan duurt zo’n dag wel heel erg lang! Wat fijn om even te horen hoe het is gegaan en dat Ties rustig kan slapen. Wat een dapper mannetje ! We denken aan jullie en hopen dat Ties nu aan zijn herstel kan gaan beginnen! Veel sterkte en een knuffel voor Ties van de meiden en van ons.
    Liefs Edwin en Jolijn &Julia en Sarah

    Like

  6. Lieve Corine en Wout,
    Wat een lange en moeilijke dag hebben jullie weer achter de rug. Dankzij je (schoon)vader hadden we al het e.e.a. van de operatie vernomen. We weten maar heel weinig dingen te schrijven. We denken wel heel veel aan jullie. We wensen jullie heel veel sterkte en kracht. Uiteraard geldt dat ook voor jullie kleine manneke Ties.
    Liefs van Mia en Jos

    Like

  7. Dankjewel Corine en Wout dat jullie ons op deze manier op de hoogte houden! Jullie zijn dappere mensen en we hebben veel bewondering voor jullie. H groet, Pieter en Marjan

    Like

  8. Lieve Wout en Corine
    Wat een heftige dag was dat voor jullie gisteren.. We hopen en bidden op een goede uitslag en een goed herstel voor Ties. Wat moet dat kleine mannetje toch veel meemaken en jullie ook.
    Sterkte maar weer.

    Like

  9. Heel veel sterkte met jullie kleine Ties, Erg voor dit mannetje dat hij nu al zo veel moet ondergaan, Lieve groetjes Elly de vos -Riedijk

    Like

  10. Heel veel sterkte voor Ties en jullie. Wat een spanning steeds weer en wat toch een dapper mannetje. Hopelijk komt er de komende dagen weer wat duidelijkheid.

    groeten van Greetje Bergmans

    Like

  11. wat een spannende en emotionele tijd voor jullie en wat een dapper klein mannetje
    is die Ties van jullie die dit toch allemaal doorstaat.
    heel veel sterkte, onze gedachte is vaak bij jullie.

    liefs Edo Erna

    Like

  12. Heb ook al een en ander van jullie (schoon)moeder gehoord. In ieder geval is de operarie achter de rug en we hopen en bidden met jullie dat de verdere behandeling succes heeft en hij zonder tumor verder mag leven. Allemaal ontzettend veel moed en sterkte!

    Like

  13. wat een verhaal en wat een spanning voor jullie allemaal, dat een klein mannetje al zoveel moet doorstaan, we hopen en bidden voor jullie dat de operatie geslaagd mag zijn en hij verder mag opknappen. heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke periode.

    Like

  14. Lieve Wout en Corine, wat moeten jullie 3en toch veel doorstaan, zeg… En wat zijn jullie dapper om zo strijdlustig weer het gevecht voor beterschap voor Ties aan te gaan. We hopen met heel ons hart dat het tij keert en dat jullie heel snel goed nieuws krijgen en dat er in ieder geval niet weer onverwachte extra tegenslag op jullie pad komt. Veel sterkte met het steunen van elkaar en Ties en het blijven geloven in betere tijden. Liefs Wouter en Loes

    Like

  15. Lieve Wout en Corine, fijn dat deze berichten goed zijn, we hopen en bidden dat het zo doorgaat, wat een dapper mannetje en wat een dappere ouders. Groeten van Gert en Ineke Grakist

    Like

  16. Fijn dat alles ‘goed’ gegaan is, wat is het toch een sterk en dapper mannetje. Hopelijk zal Ties snel weer opknappen. Heel veel sterkte gewenst van ons allemaal, denken aan jullie.

    Liefs xx

    Like

  17. Lieve Wout en Corine,
    Vanmorgen hebben we in de NGK in Doorn voor jullie en Ties gebeden. Er volgde een preek over volharden in ons gebed , met vele voorbeelden erbij.
    Mogen we voor jullie Ties ook onophoudelijk bidden en Gods nabijheid vragen aan zijn bedje.
    Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

    Like

Plaats een reactie